Leestijd: 2 minuten

Aan de wieg van Tom & Lilly: kinderbedjes

Kinderbedjes aan de wieg

Aan de wieg van Tom & Lilly staat eigenlijk dat ik jaren geleden eigenhandig heel wat bedjes en andere meubels voor baby’s en peuters heb gemaakt. Ik hoorde best vaak: ‘Daar moet je iets mee doen’. Uiteindelijk besloot ik van mijn ‘bijbaan’ mijn beroep te maken. Zo ontstond Tom & Lilly. Met zelfgemaakte bedjes aan de basis dus. Ik beleef nu net zoveel plezier aan het zoeken, vinden en leveren van furniture for important kids.

Welterusten

Inmiddels weet ik, door goed te kijken en te bewonderen hoe slim onze makers te werk gaan, nog veel meer over bedjes dan vroeger. En er valt veel over te weten, want het is erg belangrijk dat baby’s en kinderen veilig, comfortabel en gezond slapen. Zeker in de eerste jaren brengen ze heel wat uren in wieg en bedje door.

Meegaan

Het belangrijkste is een beetje meedenken met je kind. Zo is het aan te bevelen dat er zo’n twintig centimeter ruimte zit tussen hoofd en hoofdeinde. En wordt je kind wat ouder, ondernemender en actiever, bedenk dan dat het zich graag optrekt aan de spijlen… Kortom: een goed, degelijk peuterbedje met ‘op de groei’ mogelijkheden is een aanrader wat mij betreft. Kinderen groeien nu eenmaal als kool en zo liggen ze altijd goed.

Zones

Naast kinderbedjes, kan ik ook over matrassen een aardige boom opzetten. Met als belangrijkste ‘tak’ dat je voor kinderen in de groei geen matras met verschillende zones moet nemen. Doordat je kind groeit, kloppen de zones namelijk al snel niet meer!

Als ‘bedjesexpert’ denk ik graag mee over welke wieg of welk bedje het beste bij welk kind past. Ik weet welke vragen er zijn en ken heel wat antwoorden. Het spreekt vanzelf dat ik achter alle bedjes van Tom & Lilly sta.

Al heb ik wel een persoonlijke top-drie…

De hangwieg, bijna zwevende wieg van Leander. Je baby beleeft de wereld van alle kanten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De klassieke aanpak van het Franse Laurette in een uitvoering van nu: De Roulotte Bubble Gum.

Mét conversiekit te bestellen, zodat je er lang plezier van hebt.

 

 

 

 

Ook een favoriet: een mooi en functioneel ledikant van Sebra: de Yomi.

Chiel Metselaar

Avatar