Leestijd: 1 minuut

Tips voor de kinderkamer: de vloer

Voeten en voetjes over de vloer: tips voor de kinderkamer

Over de vloer denk je goed na, zeker als je een babykamer of kinderkamer inricht. Naast sfeervol, warm en comfortabel, wil je waarschijnlijk vooral een praktische vloer. Misschien heb je als uitgangspunt een mooi opgeknapte oude houten vloer, marmoleum, tapijt of misschien wel een moderne gietvloer met vloerverwarming. Al te hoogpolig is overigens minder geschikt, uit oogpunt van de hygiëne.

Mooi aangekleed

In alle gevallen is het goed te bedenken dat een mooi vloerkleed of karpet de babykamer of kinderkamer direct extra sfeer en mogelijkheden geeft. Je kunt er bijvoorbeeld een mooi afgebakende plek mee maken bij een kast, waar je baby, peuter of kind lekker op de grond kan kruipen en spelen. Of zorg voor lekker warme voeten en voetjes bij de commode. Kijk hier voor ons steeds groeiende aanbod.

Accent en basis

Een goede aanpak van de vloer is meestal om met een mooi, stijlvol vloerkleed dat goed in de ruimte past een rustige basis te leggen. Met accessoires, meubels kun je vervolgens voor accenten zorgen en spelen met kleuren. Je kunt ook met een thema werken, met de vloer als basis. Vloerkleden voor de babykamer en kinderkamer zijn tegenwoordig in allerlei dessins, kleuren en stijlen te koop. Je hoeft echt niet voor een ‘typisch kinderdesign’ te gaan. Wil je geometrisch, natuurlijk, cijfers, letters, strepen, stippen, cirkels? Groot, klein, rond, vierkant of rechthoekig?

Wel zo makkelijk

Al onze vloerkleden voor de babykamer en kinderkamer zijn veilig voor je kind en goed te reinigen. Opmerkelijk daarbij is de speciale serie van Lorena Canals die je gewoon in de wasmachine kunt doen! Erg handig als er eens iets misgaat…

 

Chiel Metselaar

Avatar