Leestijd: 2 minuten

Wat een mooi dekbed!

Snurken? Graag!

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, bij zulke fantasierijke dekbedden voor de kinderkamer: de vieze, kapotte slaapzak van een zwerver. Toch was dat het begin van Snurk! Ontwerpster Peggy maakte voor een liefdadigheidsproject voor daklozen namelijk een dekbedovertrek met ‘levensechte’ fotoprint van zo’n morsige slaapzak, compleet met een matrashoes met een print van trottoirtegels.

Dromen in het echt

Het uiteindelijke resultaat is een serie geweldige dekbedden voor de kinderkamer. Wat dacht je van je kind in bed als astronaut, jonkvrouw, paardenmeisje, brandweerman of zelfs dinosaurus? Snurk! maakt ze inmiddels met een team van tien personen. Uiteraard horen er slopen bij, om letterlijk de plaatjes compleet te maken. Dat is super snurken onder zo’n dekbed…
Ik kwam ze tegen op een grote beurs in Parijs en dacht meteen dat het iets voor ons was. Dat is het mooie, er zijn altijd weer bijzondere merken met bijzondere producten waar we direct warm voor lopen. Alles wat ze maken heeft een soort ‘twist’. Niets is zo simpel als het lijkt en dat zorgt wat mij betreft voor extra uitstraling. Je voelt de liefde voor het vak. Kortom: contact gelegd, prettig gesprek en ik heb net de eerste pallet gelost!

Smaak, fantasie, sfeer

Wat Snurk! zo bijzonder maakt is de creativiteit en de kwaliteit. Het is een perfecte mix van handgemaakt en digitaal. Ze maken ieder ontwerp helemaal zelf. Bijvoorbeeld door een écht gebruikt ruimtepak te stileren en fotograferen en daarna verder te bewerken. Voor de staart van de zeemeermin zijn eerst echte vissen gefotografeerd en voor het bloemenweiland is elk plantje, bloemetje, blaadje en zaadje zorgvuldig gestileerd. Er komt geen stockfoto aan te pas. Dat levert iets moois op.

Ik hoefde er geen nachtje over te slapen, maar heb die met het konijn meteen voor mijn dochters verjaardag besteld…

 

Chiel Metselaar

Avatar